Παίζουν το… “χαρτί” της Βασίλισσας μια μέρα πριν το δημοψήφισμα για Brexit

Μόνο ως “ύποπτη” μπορεί να θεωρηθεί η στιγμή που βγαίνει στο φως η… ιστορία με το ερώτημα της βασίλισσας Ελισάβετ σχετικά με το αν η Βρετανία πρέπει ή όχι να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο twitter γίνεται… χαμός και φυσικά η Sun πανηγυρίζει με πρωτοσέλιδο.

Ο βιογράφος της βασίλισσας Ελισάβετ, Ρόμπερτ Λέισι αποκάλυψε… ξαφνικά μόλις 48 ώρες πριν από το δημοψήφισμα πως η μονάρχης έθεσε το θέμα σε δείπνο με κοντινά της πρόσωπα. «Πείτε μου τρεις καλούς λόγους που πρέπει η Βρετανία να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση» φέρεται να ρώτησε η Ελισάβετ και η φράση της αυτή «μεταφράστηκε» ως ψήφος υπέρ του Brexit.

Φυσικά στη Βρετανία έχει επικρατήσει… χαμός. Η βασίλισσα δεν συνηθίζει να παίρνει θέση σε πολιτικά ζητήματα. Αμέσως το twitter πήρε φωτιά, κάποιοι… θυμήθηκαν τη βρετανική Αυτοκρατορία, άλλοι στάθηκαν στην κοινοπολιτεία και η Sun δεν έχασε την ευκαιρία για ένα εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο.

Η φωτογραφία της Βασίλισσας σε πρώτο πλάνο, το… ερώτημα «δώστε μου 3 καλούς λόγους για να μείνουμε στην Ευρώπη» με μεγάλα γράμματα και από κάτω η… απάντηση: «Συγγνώμη, αλλά δεν μπορούμε να σκεφτούμε ούτε έναν».

«Στη βασίλισσα αρέσει να συζητά με καλούς φίλους και την οικογένειά της» είπε ο Λέισι, που δεν άκουσε την Ελισάβετ να θέτει το ερώτημα περί Brexit ή Bremain αλλά άκουσε πως το έθεσε σε δείπνο με την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Άντριου, σε ένα ιδιωτικό δείπνο πριν από μερικές εβδομάδες.

Η βασίλισσα δεν ψηφίζει ποτέ. Ο Λέισι υποστηρίζει πως ανήκει στους ευρωσκεπτικιστές. Και η Sun δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Άλλωστε, τον περασμένο Μάρτιο είχε βγει με πρωτοσέλιδο πως η Ελισάβετ στηρίζει το Brexit. Τότε, το Παλάτι είχε διαψεύσει.

Το πρωτοσέλιδο της Sun τον περασμένο Μάρτιο – Φωτογραφία EPAΤο πρωτοσέλιδο της Sun τον περασμένο Μάρτιο – Φωτογραφία EPA

Αυτή τη φορά τηρεί σιγή ισχύος. Αλλά όπως και να το κάνει κανείς, μια τέτοια αποκάλυψη για τη βασίλισσα της Βρετανίας μάλλον είναι «περίεργη». Ο χρόνος είναι «ύποπτος», μόλις δυο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες που θα κρίνουν το μέλλον της Βρετανίας στην ενωμένη Ευρώπη και – για πολλούς- το ίδιο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...