ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Έρχετε το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ

Ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων, στα πλαίσια της πολύχρονης ενασχόλησης του με τον πολιτισμό και την παράδοση με σκοπό την διατήρηση και διάδοση των λαογραφικών στοιχείων του τόπου μας και μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ Ιωαννίνων τον περασμένο Ιούνιο, προτίθεται να διοργανώσει το

2ο Διεθνές Παραδοσιακό Φεστιβάλ Ιωαννίνων το…
διάστημα 24 – 27 Ιουνίου 2016.Θα προσκληθούν και θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από έξι χώρες του εξωτερικού (Σλοβακία, Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο και Μεξικό).
Για μια ακόμα φορά τα Γιάννενα θα γίνουν ένα σταυροδρόμι πολιτισμικού πλούτου που θα παρουσιαστεί σε διάφορα σημεία της πόλης μας.Επίσης θα προσκληθούν τέσσερις με πέντε χορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της χώρας .Παράλληλα θα συμμετέχουν περισσότερα από δέκα συγκροτήματα Συλλόγων της πόλης των Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου.Τέλος, στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται και παιδικό Φεστιβάλ με τη συμμετοχή Συλλόγων (τοπικών και από διάφορες περιοχές της χώρας) με τα παιδικά τους τμήματα.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
24/6 : Επίσκεψη στο Δήμαρχο και Περιφερειάρχη αντιπροσωπειών από κάθε γκρουπ. Συγκέντρωση όλων των χορευτικών σε κεντρικό σημείο της πόλης και παρέλαση έως την πλατεία Πύρρου με στάσεις σε διάφορα σημεία στα οποία χορεύουν για πέντε λεπτά. Τελετή έναρξης, ομιλίες, χορευτικές εκδηλώσεις από συγκροτήματα.
25/6: Το πρωί διοργάνωση εκδηλώσεων και παιχνιδιών με την συμμετοχή των συγκροτημάτων το πρωί στη Πλατεία Πύρρου.
Το απόγευμα παράσταση στη Πλατεία Μαβίλη και πάρτι για τα συγκροτήματα στο θεατράκι στη περιοχή Ναυτάκια.
26/6: Εκδήλωση με την συμμετοχή των παιδικών συγκροτημάτων από τα Ιωάννινα και την Περιφέρεια Ηπείρου στη Πλατεία Μαβίλη.
Ακολουθεί πάρτι για τους εθελοντές και τους χορευτές στον ίδιο χώρο.
27/6: Παράσταση στο θέατρο ΕΗΜ και τελετή λήξης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...